RTL4 (26.11.2015)

Meeuwis & De Mol: Maken Vrienden

Guus Meeuwis en Johnny de Mol gaan in het RTL4 programma Meeuwis & De Mol: Maken Vrienden op reis door ons mooie Nederland. Ze zoeken dan naar een aparte locatie waar veel mensen samen zijn. Ze blijven gezellig slapen en aan het eind koken ze samen een heerlijke maaltijd voor de groep.

In het kader van het vakantiegevoel kiest Guus deze week een festival: het Katholieke Jongeren Festival in het Brabantse Nieuwkuijk.

Maar mooier nog: de twee gaan zelf asperges steken bij Van Son Asperges in het nabijgelegen Haarsteeg.

(De uitzending van het programma Meeuwis & De Mol: Maken Vrienden, Aflevering 7,  werd uitgezonden op woensdag 26 november 2015 door RTL4.)

Bekijk hier een korte foto reportage!

  • Album Guus & Johnny - 01 Meeuwis De Mol Bij Van Son Asperges
  • Album Guus & Johnny - 02 Meeuwis De Mol Bij Van Son Asperges
  • Album Guus & Johnny - 03 Meeuwis De Mol Bij Van Son Asperges
  • Album Guus & Johnny - 04 Meeuwis De Mol Bij Van Son Asperges
  • Album Guus & Johnny - 055 Meeuwis De Mol Bij Van Son Asperges
  • Album Guus & Johnny - 05 Meeuwis De Mol Bij Van Son Asperges
  • Album Guus & Johnny - 06 Meeuwis De Mol Bij Van Son Asperges
  • Album Guus & Johnny - 07 Meeuwis De Mol Bij Van Son Asperges

 

 

YouTube (21.02.2013)

Promo Brabants Aspergespektakel 2013

 

 

Lijn Umbraco

 

YouTube - Heusdenlokaal TV - (17.05.2012)

Impressie Brabants Aspergespektakel 2012

Impressie van de eerste dag Brabants Aspergespektakel 2012 tijdens het Hemelvaartsweekend 2012. Dit evenement is georganiseerd door Stichting SNF (Social Network Foundation) en Team de BergToppers, waarbij de opbrengst gaat naar Stichting Alpe d'HuZes voor KWF en goede doelen die zich inzetten voor zieke kinderen t/m 18 jaar. 

 

 

Lijn Umbraco

 

Omroep Brabant TV (17.03.2010)

Aspergekwekers zijn lange winter beu

Door de lange koude winter kan het nog weken duren voor aspergekweker Adri van Son uit Haarsteeg de eerste asperges oogst. Het heeft niet alleen voor de liefhebbers, maar ook voor de kweker lang genoeg geduurd. 

Een paar jaar geleden werden de eerste Brabantse asperges van de koude grond al geoogst op 19 maart. Dit jaar is het aspergebed nog in een diepe winterslaap. De lange koude winter zorgt voor een knagende maag bij liefhebbers van asperges.

 

 

 

De Scherper  (15.04.2009)

Het Zilveren Steekmes


Fam Van Son met Yvonne JaspersHAARSTEEG - Voor de liefhebbers van het witte goud is het smullen geblazen, want de asperges willen hun koppen weer boven de bedden uitsteken. Ieder jaar reikt het Brabants Aspergegenootschap Het Zilveren Steekmes uit aan de aspergeteler die als eerste asperges uit de volle grond steekt. En de winnaar is dit jaar Aspergekwekerij Van Son geworden, gevestigd aan de Tuinbouwweg 14 te Haarsteeg.


José van Son vertelt: "Mijn man had op 3 april eigenlijk al aardig wat asperges gestoken van het door ons vorig jaar nieuw aangelegde perceel met het ras Gynlim. Dit is een ras dat vroeg opkomt. Over de aspergebedden hebben we in februari dubbele bedekking gelegd." En met succes, want op 3 april werd de minimaal vereiste 3 kilo ruimschoots gestoken.

Het Zilveren Steekmes 2009Het Brabants Aspergegenootschap werd ingelicht, dat nog dezelfde dag kwam controleren of Aspergekwekerij Van Son aan de voorwaarden voldeed. Het woord 'vollegrondasperges' zegt het eigenlijk al; de asperges mogen niet in tunnels of met verwarming geteeld worden.

Zaterdag 11 april werd Het Zilveren Steekmes feestelijk uitgereikt aan Aspergekwekerij Van Son.


Foto's: Hein Kunzler
 

 

 

 

 

 

Lijn Umbraco

 

Brabants Asperge Genootschap (13.04.2009)

Yvon Jaspers steekt (en eet) eerste asperges met familie Van Son

Verslag en foto's: Bea Jurres-Adang (Brabants Asperge Genootschap) 

 

Aspergenootschap_Yvon_Jaspers

Zaterdag 11 April om 17.00 uur zou ze komen! Wie…? Voor de hele Familie van Son een groot vraagteken. Vooral Arne en Jurre van Son waren erg nieuwsgierig en hoopten de naam nog aan een van de BAG-leden te ontlokken.

Meesterkok Leon Ribbens en oud-restaurateur Peer Wouters, stonden in de keuken de 150 asperges, 50 eieren en 10 kilo krieltjes voor de aspergemaaltijd, met de Bekende Brabantse Nederlander, te bereiden. Alles zag er piekfijn uit. De Pers was ingelicht. SBS zou komen opnemen voor de late editie van Shownieuws. 

Geflankeerd door haar echtgenoot, vader en oom, arriveerde Yvon Jaspers op de Tuinbouwweg. Dit keer niet om een vrouw voor deze 'Boer' te zoeken, maar om samen met José en Adri van Son, symbolisch, de eerste asperges van de koude grond te steken en in ontvangst te nemen. En dat deed ze met verve. De aangeboden handschoenen werden afgewimpeld onder het motto," ik ben wel gewend om vieze handen te hebben, daar ben ik niet vies van".  

Met steekmes en aspergebak nam Yvon plaats op de, door een heftruck aangestuurde sofa, naast Arne, Jurre en hun 2 nichtjes. En omhoog ging het gezelschap, met sofa en al. Het 'hoge bezoek' werd zo naar de aspergebedden gereden, waar op 3 April jl, de eerste Brabantse asperges van de koude grond werden geoogst. 

Geïnstrueerd door aspergeteler Van Son, stak Yvonne Jaspers haar eerste asperges. "Het is nog niet zo makkelijk" aldus Yvon, "Ik zit er met het mes helemaal naast." Maar bij haar eerste oogst reageerde de enthousiaste presentatrice : "heb je ooit zo'n mooie gezien?" 

De drukbezette presentatrice, geboren en getogen in Boxtel, stond al lang op het verlanglijstje van het B.A.G. "Nu met Pasen was de combinatie goed te maken. Eerst asperges steken en morgen met de kinderen bij mijn ouders Paaseieren zoeken" aldus een spontane Yvon, die nog aangaf dat haar kroost ook van het gebeuren zou hebben genoten. 

Yvon mocht de asperges ook als eerste proeven. "Daar gaan we dan, ik wordt er nerveus van!  Mmm…, ze zijn fantastisch, hier kan ik nog wat van leren. Ik koop altijd die dunne maar na het schillen houd je dan alleen een sliertje over." Na uitleg van Meesterkok Leon Ribbens weet Yvon dat ze voortaan de Dubbel A asperges moet kopen, die hebben meer beet. 

Terwijl Annie van Hoof en Peer Wouters de aspergesymfonie inzetten, nam de rest van het gezelschap plaats aan tafel. En neem van mij aan: de Asperges van 2009 smaakten nu al verrukkelijk!

 

 

Lijn Umbraco

 

 

SBS6    (12.04.2009)

Uitzending Shownieuws

SBS6 Yvonnejaspers Shownieuws

 

 

Lijn Umbraco

  

Brabants Dagblad  (10.04.2009)

De koude grond werd nog nét op tijd warm

Adri Jurre Steken Eerste Asperge

HAARSTEEG/SCHIJNDEL - Om maar met de deur in huis te vallen: ja, er zijn asperges met Pasen. Van de koude grond welteverstaan, dáár draait het voor de liefhebber om. Door de koude winter leek het er lang op dat er een negatief record gebroken zou worden.  

Jaren terug werden de eerste asperges van de koude grond pas geoogst op 13 april, terwijl de vroegste datum 19 maart is. 13 April leek eraan te gaan, tot de temperatuur twee weken geleden plotseling begon te stijgen.  

"Op velden die een beetje beschut liggen, blijft de grond nu warm en komen de asperges snel omhoog", aldus Bea Jurres van het Brabants Asperge Genootschap, een club die de groente promoot.

De eerste die aan de bel trok, was aspergeteler Adri van Son uit Haarsteeg. Vorige week vrijdag waren zijn asperges klaar voor de teelt. Dat levert hem het Zilveren Steekmes op, maar niet voordat het genootschap controleerde of Van Son wel de waarheid sprak.

"We moeten minstens drie kilo kunnen steken voordat het echt telt", zegt Jurres. Dat gebeurde vrijdagavond meteen. "Ja, ze kwamen hier om half zeven controleren" , zegt Adri van Son lachend. "Drie kilo wilden ze komen steken, het werden er vijf."

Op het prijswinnende veld groeide vorig jaar nog boerenkool. Dat de asperges meteen zo goed groeien, komt volgens Van Son door 'de kracht van de grond'. "Het is net als bij een biologische tuin: je moet hopen dat je vader en opa het goed gedaan hebben. De grond moet een goede structuur hebben en al jaren goed bemest zijn met échte mest. Met kunstmest krijg je asperges niet aan het groeien." 

Foto:Patrick Guitjens 

 

Lijn Umbraco

 

Brabants Dagblad TV  (09.04.2009)

 

Haarsteeg - Voor het paasdiner kunnen asperges op het menu gezet worden. Adri van Son uit Haarsteeg was de eerste teler die asperges van de koude grond oogstte. 

 

 

Lijn Umbraco

 

 

www.aceera.nl  (03-04-2009)

Het Asperge Centrum  

 

Nieuws Aspergecentrum Aceera 

 

 

Google+ Google+ deze pagina
LinkedIN Deel dit op LinkedIN

Contactgegevens

Van Son Asperges
Tuinbouwweg 14
5254 VJ Haarsteeg

T:073 - 51 13 073
F:073 - 51 13 073
E:info@vansonasperges.nl
 
Download de VCard