Gebakken asperges met scampi's

Voorgerecht voor 4 personen

 

Ingrediënten:

  • 12 witte asperges geschild
  • 12 scampi's
  • (versgemalen) peper en zout
  • olijfolie
  • 100 gram asperges ondereinden
  • ½ dl. room
  • 1 el. crème fraîche
  • ½ dl. witte wijn
  • bieslook en kervel
  • 100 gram boter
  • cayennepeper

Asperge Scampi S

 

 

Bereiding:

Kook voor de saus, de geschilde ondereinden van de asperges met weinig zout gaar. Bewaar een halve deciliter van het kookvocht. Laat dit kookvocht samen met de room, crème fraîche, witte wijn en de aspergestukjes tot de helft inkoken. Hak de bieslook en kervel fijn. Pureer de ingekookte massa met een staafmixer of in de keukenmachine. Passeer alles door de zeef en houd de saus warm.

Bestrooi de scampi's met weinig peper en zout. Neem twee pannetjes, doe in beide pannetjes 1-2 eetlepels olijfolie en verhit deze. Doe dan in de ene pan de asperges en in de ander de scampi's en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven op 50ºC en verwarm de saus. Monteer de saus met de in klontjes verdeelde boter. Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje cayennepeper en roer er op het laatste moment de fijngehakte kruiden door.

 

Serveren:

Leg de asperges op vier voorverwarmde borden, drapeer de scampi's eroverheen en verdeel de saus over de borden. Serveren met gekookte aardappel.

 

Google+ Google+ deze pagina
LinkedIN Deel dit op LinkedIN